Sniffers Chess "Celma"

Celma är vårat yrväder här hemma! En tik som alltid är glad och trevlig hemma och ute på tränings/tävlings plan så har hon skärpan och dom rätta drifterna. Hon tävlas och tränas utav Lena

Året va 2005 och en liten grå virvelvind kom in mitt liv, med namnet Sniffers Chess, som jag började att kalla för Celma. Hon var en liten djävul rent ut sagt, men hon hade alltid glimten i ögat vilket va tur för annars hade hon nog aldrig varit kvar i min ägo..;)

Celma var från början inte min utan det va min dåvarande sambo som tog hem henne och skulle ha till att träna och tävla i skydd med, men vi separerade och då blev den lilla gråa virvelvinden kvar och jag fick en 3-årig tjej att börja träna med.

Hon va då väldigt feltränad vilket jag fått kämpat otroligt mycket med och fortfarande så kämpar jag med att få lydnaden att se någorlunda ut.

Men året 2009 blev Celmas och mitt år för då kom vi ut för fösta gången på tävlingsplanen i skyddet och de va så himla roligt, vi fick vår första IPO/BHP titel den 19 september 2009, och veckan efter så tävlade vi i IPO/BHP 2 och vann vår första skyddstävling och som sagt vi har lyckats få titlarna BSL 3 och IPO/BHP 3, och Celma är även korad med 445 poäng, vilket jag e superstolt över.

Året 2010 började så bra med att Celma fick sin andra kull valpar på 11 st den 18 januari och jag blev då utan vovve i ca 2,5 månad, vilket gjorde att vi tappade väldigt mycket träningstid, men jag fick tillbaka henne i slutet av Mars och trodde då att vi skulle kunna komma i fas och anmäla oss till SM 2010, men den 17 maj så skadade Celma sig hon skar upp sin tass och fick gå med gips 8 veckor och fick inte mer än gå ut och kissa i koppel, vilket gjorde att hela tävlingssäsongen gick till spillo. Under denna period hann vi att flytta och i augusti var vi redo att börja träna lite lätt och den 9 oktober 2010 tog vi vår titel IPO/BHP 3 och även denna tävling vann vi, men som sagt det har inte varit någon lätt uppgift att anta, eftersom Celma har haft en kull med valpar under denna period och hon har även varit skadad i sin sena i baktassen så nästan hela 2010 gick bort i skador och valpning.

Det kommande året 2011 har vi bara ett sikte och det är att få vara friska och att kunna delta i Schäfer SM 2011.…;)

Celma har bestått MH, BH, Korad 445p, BSL III, IPO III

Tillbaka